Powerball – maailma suurim loterii

Powerball – maailma suurim loterii

2016-12-02 10:53:58 - Braňo "Ace"
Väikseim peavõit $ 40 000 000
Suurim peavõit

Powerball on erakordselt menukas loterii. Selle ajalugu ulatub aastasse 1988, kui see asutati nime Lotto*America all. Neli aastat hiljem anti loteriile selle praegune (köitvam) nimi Powerball. Samuti on muutunud mängureeglid, et lubada piiramatu suurusega peavõite.

Powerballi põhimõtted

Loterii korraldamise põhimõtted aga on jäänud enam-vähem samaks. Peaauhinna võitmiseks tuleb ära arvata 5 numbrit ja veel üks 1 lisanumber (ehk Powerball). Kuid konkreetseid mängureegleid muudeti hiljuti. Kuni 2015. aasta novembrini tuli ära arvata 5 numbrit 59-st. Nüüd on mäng veidi keerulisem. Endiselt tuleb ära arvata 5 numbrit (ja üks lisanumber), kuid valikuvõimalusi on nüüd 65. Lisanumber valitakse 26 (varem 35) numbri hulgast. Seega on peavõidu saamise tõenäosus nüüd „pisut” suurem ehk 1 : 292 201 338.

Lisavõimalus Power Play

Niinimetatud Power Play on ülimalt kasulik lisavõimalus, mis aitab võidusummat suurendada. Põhimõtteliselt on tegemist boonuse võidusumma mitmekordistamisega. Kuid see ei kehti peavõidu kohta. Pileti soetamisel tuleb otsustada, kas soovite mängida peavõidule või maksta veel ühe dollari, mis annab teile võimaluse mitmekordistada peaauhinnast väiksem võidusumma.

Selle süsteemi korral korrutatakse võidusumma selle jaoks loositud kordistusteguriga (2–5), mis on määratud vastava auhinnalise koha võidusumma jaoks (eri võidusummade puhul võib kordistustegur olla erinev). Teine piirang on see, et teise koha auhinna võitmisel ei ületa võidusumma 40 000 000 dollarit ka juhul, kui kordistustegur on 5.

Suurim loteriivõit – Guinnessi maailmarekord

Powerballile kuulub ka Guinessi maailmarekord. Täpsemalt öeldes on selles loteriis välja makstud läbi aegade suurim peavõit. 13. jaanuaril 2016 jagasid kolm võitjat omavahel peaauhinna, mille summa oli koguni 1,5864 miljardit USA dollarit.

Õnnelik võitja saab muuseas valida, kas ta soovib võidusummat ühekordse maksena (sellelt tuleb tasuda 35% maks) või osamaksetena 30 aasta jooksul.

Erinevus loteriist Mega Millions

Powerball on loteriiga Mega Millions üsnagi sarnane, kuid neil on ka mõningaid erinevusi. Mõlemas mängus tuleb ära arvata 5 numbrit ja 1 lisanumber. Powerballi puhul valitakse põhinumbrid 69 numbri ja lisanumber 26 numbri hulgast, Mega Millionsi mängus aga tuleb põhinumbrid valida 75 numbri ja lisanumber 15 numbri seast.

Peamine erinevus (mistõttu Powerball on ka menukam) seisneb väikseima peavõidu väärtuses. Powerballi puhul on see 40 miljonit USA dollarit, mis on oluliselt suurem kui 15 miljonit USA dollarit Mega Millionsi mängus.

Kus võtta osa veebiloteriist

Veebisait kasutab kuvatava sisu kvaliteedi paremaks muutmiseks küpsiseid. Saate küpsised oma brauseri sätetes blokeerida. Kasutades meie veebilehte aktsepteerite Küpsiste Poliitikas välja toodud küpsiste kasutamise.

Nõustun